Lina Hurtig är skadad och kommer inte till spel i Sveriges två kommande Nations League-matcher, mot Schweiz på fredag och mot Italien på tisdag. Arkivbild.
Lina Hurtig är skadad och kommer inte till spel i Sveriges två kommande Nations League-matcher, mot Schweiz på fredag och mot Italien på tisdag. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hurtig missar Sveriges matcher – Ilestedt tveksam

Lina Hurtig missar Sveriges två Nations League-matcher mot Schweiz på fredag och mot Italien på tisdag. Arsenalanfallaren har inte anslutit till fotbollsdamernas samling och kommer inte heller att göra det, meddelar landslaget.


"Bedömningen är att Lina inte kommer vara redo att spela i de två kommande matcherna med landslaget. Lina stannar därför kvar hemma i Arsenal och fortsätter sin rehab där", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Även klubbkompisen Amanda Ilestedt är ett osäkert kort. Mittbacken har inte tränat med resten av laget under veckan, och fortsatte med sitt individuella upplägg på torsdagen.

Mittfältaren Kosovare Asllani tränade inte heller på torsdagen. Milanstjärnan var på en begravning, men ska vara redo för spel.

Sverige tar emot Schweiz på Gamla Ullevi på fredag och möter sedan Italien i Malmö på tisdag.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!