Trots kritiken mot spektaklet i Las Vegas trivdes Max Verstappen bra på 'The strip'. - Foto: Nick Didlick/AP/TT

Trots straffet – Verstappen vann i Las Vegas

Trots tidsstraff för vårdslös körning vann Max Verstappen formel 1-tävlingen i Las Vegas, som han kritiserat så hårt.

Max Verstappen tog sin 18:e seger för säsongen efter att ha hamnat i onåd hos domarna och tvingats till ett för tidigt däckbyte. Men den nederländska världsmästaren utnyttjade rivalen Charles Leclercs misstag och kunde gå i mål i som segrare.

Ferraris Leclerc stod i första startrutan, men prejades i starten av banan av Verstappen som tog över ledningen. Tävlingsledningen ansåg dock att Red Bull-föraren varit vårdslös och utdömde ett tidsstraff på fem sekunder för manövern.

Länge såg Leclerc ut att kunna utmana, men monegasken gjorde en miss vid en inbromsning med sju varv kvar och tappade andraplatsen till Verstappens stallkamrat Sergio Perez. På sista varvet kunde dock Leclerc köra om Perez och ta tillbaka andraplatsen.

Formel 1-cirkusen återvände till Las Vegas efter drygt 40 år och körde tävlingen på en tillfällig stadsbana på och kring det berömda casinostråket "The strip", som kostat arrangörerna mellan fem och sex miljoner kronor bygga upp.

Tävlingen kom till för att öka uppmärksamheten för formel 1 i USA och paraden av kändisar i depån inför tävlingen var större än vanligt, med namn som David Beckham, Zlatan Ibrahimovic, Shaquille O'Neal och Rihanna i spetsen.

Men många förare var kritiska till tävlingen.

— Det är 1 procent tävling och 99 procent show, sade till exempel Max Verstappen inför deltävlingen i Las Vegas.

Nästa söndag körs årets sista formel 1-tävling, i Abu Dhabi.