Frans Tuohimaa, här i Skellefteås tröja mot sin nya klubb Frölunda. Arkivbild.
Frans Tuohimaa, här i Skellefteås tröja mot sin nya klubb Frölunda. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Frölunda värvar OS- och VM-guldmedaljör

Frölunda stärker upp målvaktssidan med en meriterad finländare. Frans Tuohimaa, med guld från både OS och VM i fjol i prisskåpet, ska spela ishockey med göteborgarna resten av säsongen.


"Vi har valt att agera och plockar in en rutinerad målvakt som kan stötta upp Lasse Johansson", säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till SHL-klubbens hemsida.

Frölunda skriver också att man försöker hitta en lösning för Frederik Dichow som är i behov av speltid, men tills vidare kommer man ha tre målvakter i truppen.

32-årige Tuohimaa landar i Göteborg i mitten av veckan.

"Jag är kanske inte spektakulär, men positionssäker, lugn och relativt snabb", säger han inför sin tredje sejour i Sverige.

Säsongen 2015/16 spelade Tuohimaa med Leksand i hockeyallsvenskan och i slutet av förra säsongen blev det fyra SHL-matcher och en slutspelsmatch för Skellefteå.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

1 timme sedan

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

1 timme sedan
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

1 timme sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

2 timmar sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

2 timmar sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

2 timmar sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).