Sveriges Caroline Seger på bänken när Sverige kollapsade.
Sveriges Caroline Seger på bänken när Sverige kollapsade. - Foto: Jessica Gow/TT

Tårögd Seger tog farväl: "Svårt att greppa"

Det blev 240 landskamper. Caroline Seger har tackat för sig i svenska landslaget efter 18 år. Efter matchen mot Spanien firades ikonen av spanska och svenska spelare.


Seger hade hoppats på speltid i karriärens sista match i landslaget. Men det blev i stället 90 minuter bänk för mittfältaren när Sverige kollapsade och tappade en tvåmålsledning till förlust, 3–5.

Efter slutsignal hyllades Caroline Seger av båda lagen med stående ovationer. Därefter blev 38-åringen uppkastad i luften av både svenska och spanska spelare.

— Det är mycket upp och ned, så klart. Det är svårt att greppa att det är över. Jag har fått processa under en lång tid men nu står jag här, säger Caroline Seger med tårar i ögonen i SVT.

På läktaren stod Segers största fans på rad: klubbkompisarna Olivia Schough och Emma Berglund, Rosengårds sportchef Therese Sjögran och föräldrarna Birgitta och Mikael.

— Det känns bra att de är här och delar den här stunden med mig, att få avsluta det vi började tillsammans någon gång för längesen, säger Seger.

TT
/
/
SVT
/
/
USA
/
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

2 timmar sedan

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

2 timmar sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

3 timmar sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

3 timmar sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

igår 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

igår 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.