Sveriges Caroline Seger på bänken när Sverige kollapsade.
Sveriges Caroline Seger på bänken när Sverige kollapsade. - Foto: Jessica Gow/TT

Tårögd Seger tog farväl: "Svårt att greppa"

Det blev 240 landskamper. Caroline Seger har tackat för sig i svenska landslaget efter 18 år. Efter matchen mot Spanien firades ikonen av spanska och svenska spelare.


Seger hade hoppats på speltid i karriärens sista match i landslaget. Men det blev i stället 90 minuter bänk för mittfältaren när Sverige kollapsade och tappade en tvåmålsledning till förlust, 3–5.

Efter slutsignal hyllades Caroline Seger av båda lagen med stående ovationer. Därefter blev 38-åringen uppkastad i luften av både svenska och spanska spelare.

— Det är mycket upp och ned, så klart. Det är svårt att greppa att det är över. Jag har fått processa under en lång tid men nu står jag här, säger Caroline Seger med tårar i ögonen i SVT.

På läktaren stod Segers största fans på rad: klubbkompisarna Olivia Schough och Emma Berglund, Rosengårds sportchef Therese Sjögran och föräldrarna Birgitta och Mikael.

— Det känns bra att de är här och delar den här stunden med mig, att få avsluta det vi började tillsammans någon gång för längesen, säger Seger.

TT
/
/
SVT
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!