Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes spelade en helt avgörande roll när hans lag vann Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll, i en övertidsrysare.
Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes spelade en helt avgörande roll när hans lag vann Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll, i en övertidsrysare. - Foto: Eric Gay/AP/TT

Kansas City vinner Super Bowl-rysare på övertid

Kansas City vinner finalen i den amerikanska NFL-fotbollen, Super Bowl för andra året i rad. Men det blev en rysare, med många misstag, när Kansas på övertid vände underläge mot San Francisco till seger med 25–22.


— Med tanke på alla motgångar vi har haft den här säsongen så är jag stolt över killarna, säger vinnarlagets quarterback Patrick Mahomes efter matchen.

Vunnit tre

Mahomes är bara 28 år men har redan varit med i fyra Super Bowl för sitt lag och fört laget till seger i tre av dem. Efter en trög och inte lysande tre första perioder ryckte han upp sig och visade vad han förmår. Han spelade en helt avgörande roll, med flera öppnande passningar och egna ruscher som vann mark för laget i kritiska lägen.

När ordinarie matchtid var slut stod det 19–19 efter att Kansas City kvitterat från underläge 16–19 med ett field goal i avslutningen av den ordinarie matchtiden.

Viktig pojkvän

En viktig spelare var också Travis Kelce, inte för att han är pojkvän till nutidens kanske största musiknamn Taylor Swift (på plats på arenan i Las Vegas) utan för vad han som passningsmottagare gjorde på planen. Det var när han väl fick komma in på planen mer i andra halvan av matchen. Det var till exempel en pass av Mahomes till Kelce i matchens sista övertidssekunder som bäddade för spelet där Mahomes kunde nå Mecole Hardman med en touch down-pass. Den gav de sex poängen som vände ställningen till 25–22 och innebar att matchen var över, utifrån de nya reglerna för förlängningsspelet.

Travis Kelce var brölande glad efter segern, kysstes med Swift och kunde också konstatera att han hållit ett löfte till henne, utsagt när hon nyligen fick sin fjärde Grammy för årets album.

— Jag sade då att jag måste hålla min del av överenskommelsen och plocka hem ett pris jag med, säger Kelce.

Taylor Swift, en av nutidens största musiknamn, kysser pojkvännen och Kansas City-spelaren Travis Kelce efter vinsten i Super Bowl i Las Vegas.

Rättad version: I en tidigare version angavs fel antal segrar för Kansas City.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.