Herrarna vann ett riktigt skrällguld på stafetten i skidskytte-VM.
Herrarna vann ett riktigt skrällguld på stafetten i skidskytte-VM. - Foto: Henrik Montgomery/Fredrik Sandberg/TT

Pengaregn över skidskyttarna: Så mycket fick de för VM-guldet

Sverige tog ett sensationellt guld i skidskyttestafetten på VM. Det gav ett skönt klirr i kassan för herrarna, förutom äran och medaljerna.


Norge var på väg mot ett ohotat och överlägset guld i herrarnas stafett i skidskytte-VM, men på sista skyttet blev det platt fall för norrrmannen Vetle Sjåstad Christiansen, som drog på sig tre straffrundor. 

Sebastian Samuelsson tackade för chansen, satte sina fem skott snabbt och kunde åka hem ett historiskt stafettguld till Sverige. 

Norges kaxiga kärlekshån mot Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma 

VM-guld i skidskytte – så stor är prispengen

Det innebar att Viktor Brandt, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson fick ställa sig överst på pallen och ta emot mästerskapets första och enda guldmedaljer för Sveriges del. 

Guldet innebar även ett rejält tillskott i plånboken. Ett stafettguld på VM är värt 330 000 svenska kronor, enligt etusoura.com. Det innebär 82 500 kronor per åkare. 

Här kan du läsa mer nyheter om skidskytte-VM:

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Så vill Sverige stoppa norsk dominans i skidskytte: "Inte bra för sporten"

Sebastian Samuelssons diss mot rivalerna: "Less på norrmän"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rögle kvitterar i SM-finalserien

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.

Erik Karlsson klar för VM-spel: "Oerhört roligt"

3 timmar sedan
Tre Kronor får en mycket fin förstärkning till VM genom stjärnbacken Erik Karlsson.

Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

idag 17:50
Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan. Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.