Viktor Claesson spelar till vardags i FC Köpenhamn. Arkivbild.
Viktor Claesson spelar till vardags i FC Köpenhamn. Arkivbild. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.


Under fredagen gjorde Jon Dahl Tomasson sin första presskonferens som svensk förbundskapten. De blågula proffsen i Danmark som TT har talat med ser med tillförsikt fram emot den danske före detta storspelarens sejour på den blågula bänken.

FC Midtjyllands 21-åriga mittfältare Armin Gigovic har hittills spelat två landskamper, båda under januariturnéer. Gigovic gör bra ifrån sig i den danska ligan och är en av flera unga spelare som gärna vill knacka på Jon Dahl Tomassons dörr.

— Det skulle vara kul om man blir kallad, men vi får se. Jag försöker göra min grej på planen, säger han.

2020 spelade Armin Gigovic allsvensk fotboll och lirade då Skånederby mot Tomassons dåvarande adepter i Malmö FF.

— När jag spelade i Helsingborg vann de (MFF) ligan och spelade i Champions League. En erfaren tränare som nog kan sin grej och vet vad han vill få ut av spelarna, det ska bli spännande, säger Gigovic.

FC Köpenhamns Viktor Claesson har redan spelat 74 landskamper under de tidigare förbundskaptenerna Erik Hamrén och Janne Andersson. Claessons mål är att utöka sitt blågula cv med Jon Dahl Tomasson som chef.

— Absolut. Lite nytänk och ny energi, jag tror det kommer att bli bra, säger Claesson.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.