Viktor Claesson spelar till vardags i FC Köpenhamn. Arkivbild.
Viktor Claesson spelar till vardags i FC Köpenhamn. Arkivbild. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.


Under fredagen gjorde Jon Dahl Tomasson sin första presskonferens som svensk förbundskapten. De blågula proffsen i Danmark som TT har talat med ser med tillförsikt fram emot den danske före detta storspelarens sejour på den blågula bänken.

FC Midtjyllands 21-åriga mittfältare Armin Gigovic har hittills spelat två landskamper, båda under januariturnéer. Gigovic gör bra ifrån sig i den danska ligan och är en av flera unga spelare som gärna vill knacka på Jon Dahl Tomassons dörr.

— Det skulle vara kul om man blir kallad, men vi får se. Jag försöker göra min grej på planen, säger han.

2020 spelade Armin Gigovic allsvensk fotboll och lirade då Skånederby mot Tomassons dåvarande adepter i Malmö FF.

— När jag spelade i Helsingborg vann de (MFF) ligan och spelade i Champions League. En erfaren tränare som nog kan sin grej och vet vad han vill få ut av spelarna, det ska bli spännande, säger Gigovic.

FC Köpenhamns Viktor Claesson har redan spelat 74 landskamper under de tidigare förbundskaptenerna Erik Hamrén och Janne Andersson. Claessons mål är att utöka sitt blågula cv med Jon Dahl Tomasson som chef.

— Absolut. Lite nytänk och ny energi, jag tror det kommer att bli bra, säger Claesson.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!