Hanna Öberg är frisk och redo för världscupavslutningen. Arkivbild.
Hanna Öberg är frisk och redo för världscupavslutningen. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Öberg tillbaka – följer med till Nordamerika

Hanna Öberg är frisk och följer med skidskyttelandslaget till världscupavslutningen i Nordamerika. Även Stina Nilsson får en ny chans, trots en tung helg i bagaget.


Fakta: Truppen till Nordamerika

Damer: Anna Magnusson, Anna-Karin Heijdenberg, Elvira Öberg, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Sara Andersson, Stina Nilsson.

Herrar: Anton Ivarsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Sebastian Samuelsson, Viktor Brandt.

Hanna Öberg stod över förra veckans tävlingar i norska Holmenkollen på grund av sjukdom. Nu är 28-åringen frisk och uttagen i den svenska truppen till världscupavslutningen i USA och Kanada.

Det är även Stina Nilsson, trots att comebacken i världscupen gick sådär. 30-åringen fick köra fredagens distans i Holmenkollen men hade en mardrömsdag med nio bom och en 78:e-plats.

Delvis får hon en ny chans tack vare en annan svensk skidskytt. Eftersom Anna-Karin Heijdenberg ligger topp tio i den totala ställningen i IBU-cupen (kategorin närmast under världscupen) får Sverige nämligen ta med sju damer till Nordamerika, i stället för bara sex.

"Den här extraplatsen betyder mycket eftersom att vi har ett så starkt damlag", säger Svenska skidskytteförbundets sportchef Anna-Maria Uusitalo i ett pressmeddelande.

Heijdenberg följer också med till världscupavslutningen, liksom nyblivna JVM-guldmedaljören i sprint Sara Andersson.

Tävlingarna inleds i Soldier Hollow, USA, 8–10 mars. Säsongen avslutas sedan i Kanada och Canmore, med fyra tävlingsdagar 14–17 mars.

TT
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!