Vittsjös Linda Sällström, till vänster, konfronterade IFK Göteborgs fans efter lördagens cupmatch. Enlig Sällström tvingades spelarna lyssna på 'misogyna glåpord' matchen igenom. Arkivbild.
Vittsjös Linda Sällström, till vänster, konfronterade IFK Göteborgs fans efter lördagens cupmatch. Enlig Sällström tvingades spelarna lyssna på 'misogyna glåpord' matchen igenom. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

IFK Göteborg utreder "misogyna glåpord" från fans

IFK Göteborg ska utreda sina fans beteende under lördagens gruppspelsmatch i svenska cupen i fotboll. Detta efter att flera spelare i gästande Vittsjö vittnat om trakasserier från läktarhåll.


Göteborgs sportchef Håkan Mild hörde inte själv de påstådda invektiven från läktarna på Valhalla IP. Men han ser inga skäl att misstro Vittsjöspelarna.

— Vi får göra en utredning, prata med vakt och våra supportrar och titta på vad det är som har hänt. Men hur som helst är det helt oacceptabelt, att tjejerna känner så. Och vi tar definitivt avstånd från om det är sagt på det sättet, säger Håkan Mild till Aftonbladet.

Vittsjöanfallaren Linda Sällström konfronterade IFK-fansen efter matchen och skrev senare i ett inlägg på Instagram att spelarna tvingats "lyssna på misogyna glåpord och verbala trakasserier i 90+ minuter på fotbollsplanen".

"Fotbollen ska vara en trygg plats för alla och jag vägrar acceptera sådant här beteende. Jag hoppas verkligen att personerna i fråga straffas och att det tydligt markeras att detta verkligen inte är okej", skrev finländskan vidare.

Vittsjö vann matchen med 5–0.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!