Malmös Erik Botheim firar sitt tredje mål i första halvlek mot Kalmar FF.
Malmös Erik Botheim firar sitt tredje mål i första halvlek mot Kalmar FF. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Hattrick av Botheim i Malmö FF:s kross

Allsvenska serieledaren Malmö FF krossade nästjumbon Kalmar FF med 5–0. Och Erik Botheim gjorde hattrick. Ett äkta, mitt första i karriären, säger norrmannen.


Inför matchen hyllades den bortgångne Malmö FF-giganten Bosse Larsson som gick bort före jul, 79 år gammal, med ett mäktigt tifo.

— Det var helt otroligt, jag stod bara och stirrade på tifot, säger Malmö FF:s lagkapten Pontus Jansson till Discovery+.

Därefter satte MFF full fart framåt efter att ha fått tändvätska efter att ha tappat 2–0 till 2–2 mot Häcken i förra omgången.

1–0 kom i den fjärde minuten då 20-årige Hugo Bolin gjorde sitt första allsvenska mål för MFF genom att pricka in bollen i bortre krysset med en bredsida. Framspelad av Gabriel Busanello.

— Det var riktigt skönt, första målet för Malmö i en tävlingsmatch. Det var speciellt att få sätta första målet (i matchen), det byggde självförtroende, säger Bolin till Discovery+.

"Ett äkta hattrick"

Tre minuter senare spelade Busanello fram Erik Botheim som gjorde sitt första mål för kvällen när han med vänstern satte 2–0.

Efter en halvtimmes spel var det dags igen då Jens Stryger Larsen slog ett inlägg som Isaac Kiese Thelin nickade ner och Botheim petade i mål.

Nio minuter senare gjorde Botheim sitt tredje mål då han styrde in Sebastian Nanasis skott.

— Det var kul, ett äkta hattrick, mitt första i karriären. Och matchen är inte klar, jag ska försöka få in fler, säger norrmannen till Discovery+ i halvtid.

Firade som Larsson

Hemmalagets målkalas fortsatte i andra halvlek. I 55:e minuten var det Kiese Thelin som på volley slog in 5–0 efter inlägg från Stryger Larsen som Pontus Jansson nickade vidare.

Kiese Thelin firade målet på Bosse Larsson-vis vid hörnflaggan.

Därefter spelade MFF bara av matchen.

Det var tredje gången i vår som Malmö FF gjorde fem mål i en och samma match – först inledde man med 5–1 mot Norrköping och sedan besegrades AIK med 5–0.

Malmö FF är förstås kvar i serieledning, har sex poängs försprång till Djurgården som har en match färre spelad, och med 30 mål gjorda på elva matcher. Kalmar FF är kvar på nästjumboplatsen och är det lag som släppt in flest mål, 24 stycken.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
Jul
/
/
AIK
/
/
/