Tonårsskrällar i Wimbledon

17-åriga Melanie Oudin och 19-åriga Sabine Lisicki stod för dagens skrällar.


Damsidan i Wimbledon präglades på lördagen av två riktiga skrällar. Den tidigare världsettan Jelena Jankovic och mästarinnan från Franska Öppna för tre veckor sedan, Svetlana Kuznetsova, blev båda utslagna.

Vilka som stod för bedrifterna? Melanie Oudin, 17, och Sabine Lisicki, 19.

124-rankade amerikanskan Oudin väntades bli en enkel munsbit för sjätteseedade Jankovic. Efter att serbiskan vann första set i tiebreak väntade alla på ett snabbt avgörande i andra set. Men Jankovic fick problem med det varma vädret och tvingades kalla in en läkare, uppenbart plågad av tillståndet. Pulsen kontrollerades och blodtrycket mättes av. Jankovic kom på fötter igen, men bara en liten stund senare var läkaren inne på banan igen – denna gång på grund av fotbesvär för serbiskan.

Melanie Oudin utnyttjade sin motståndares svaga tillstånd och kunde till publikens jubel vända och vinna matchen med 6-7 (6), 7-5, 6-2. Amerikanskan avancerar nu till topp 100 på damernas världsranking oavsett hur hennes åttondelsfinal slutar.

För världsfemman Svetlana Kuznetsova gick det inte mycket bättre. Hennes 24-årsdag slutade med förlust mot Sabine Lisicki. Den tyska 19-åringen visade stort självförtroende och tvingade Kuznetsova till en mängd egna, enkla misstag. Lisicki vann med 6-2, 7-5 och möter i åttondelsfinal danskan Caroline Wozniacki som i sin tredje omgång slog ut Anabel Medina-Garrigues i två raka set.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!