Safin förbannad på Wilander

"Förstår inte hur han kan uttrycka sig så som han gjorde", säger Marat Safin.


Tennisstjärnan Marat Safin har ilsknat till rejält på Mats Wilander. Den forne världsmästaren, som är Dinara Safinas äldre bror, menar att hans tidigare tränare har varit respektlös mot systern.

– Hon är världsetta och har en mycket hård press på sig. Hon har ändå varit i tre Grand Slam-finaler och jag tror att allt kan lossna om hon bara vinner en, sa Safin på presskonferensen efter dagens Swedish Open-förlust mot Nicolas Almagro och fortsatte:

– Jag blev chockad då jag såg Paris-finalen på teve och hörde hur Wilander på Eurosport gjorde ner henne totalt. Han bara framhöll sig själv och hur bra han var och hur enkelt han tyckte det var att spela Grand Slam-final och jag blev mycket upprörd.

Den 29-årige ryssen, som slutar med sporten efter säsongen, är helt oförstående till Wilanders uttalande.

– Wilanders karriär var för länge sedan och nu är han bara kommentator. Jag förstår inte hur han kan uttrycka sig så som han gjorde. Han visade inte Dinara minsta respekt och sa inte ett ord hur bra hon gjort det då hon blivit världsetta, sa han till SvD och avslutade med att säga att det vore lönlöst att prata med svensken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!