Ingen Fedor mot Barnett

Bara en och en halv vecka innan fighten har Josh Barnett testat positivt för dopning.


En av året mest hajpade matcher, tungviktsmötet mellan Fedor Emelianenko och Josh Barnett, är struken från Affliction: Trilogy-kortet. Det bekräftar Afflictions vd, Tom Atencio för MMAFanhouse.

– Han (Barnett) har testat positivt för en olaglig substans.

På frågan om eventet, som ska hållas i Honda Center, Anaheim, fortfarande kommer att gå av stapeln den 1 augusti, svarade Atencio.

– För tillfället, ja.

Vill det sig riktigt illa och Affliction inte kan få fram en ny motståndare åt Fedor kan man inte utesluta att galan helt kommer att ställas in. Fedor mot Barnett var huvudfighten som skulle sälja PPV:s och utan den är det frågan om det är ekonomiskt försvarbart att gå vidare.

2002 blev Josh Barnett den yngste tungviktsmästaren någonsin i UFC. Detta efter att ha besegrat Randy Couture. Senare samma år blev Barnett av med sin titel sedan han testat positivt för en anabol steroid. Han kickades ut ur UFC och har sedan dess mestadels gått matcher i Japan.

MMAFanhouse skriver också att möjliga ersättare för Barnett skulle kunna vara någon av Vitor Belfort, Bobby Lashley, Brett Rogers och Ricardo Arona.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!