Måndag 29 Nov
Stockholm

Fedor nästa

Dana White ska styra upp Brock mot Fedor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen försvarade Brock Lesnar sitt tungviktsbälte efter att ha dominerat Frank Mir. Vem näste utmanare blir är ännu inte klart, men logiskt borde vinnaren i en framtida Velasquez/Carwin-fight vara självskriven.

Den störste

Brock Lesnar i alla ära, men världens bäste tungviktare är han inte än. Den före detta Pride-mästaren Fedor Emelianenko, som aldrig satt sin fot i UFC:s oktagon, är fortfarande nummer ett. I sin två senaste fighter i promotionorganisationen Affliction har ryssen knockat två före detta UFC-mästare, Andrei Arlovski och Tim Sylvia.

UFC har otaliga gånger förhandlat med Fedor, men aldrig lyckats kommit överens om detaljer i kontraktet. Vilken sida det är som satt orimliga krav är omöjligt att sia om, men det har florerat rykten om att UFC visserligen skulle betala ryssen mångt mycket mer än någon annan, men samtidigt mer eller mindre göra honom livegen.

Nu verkar UFC-bossen Dana White, som tidigare sagt en del hårda ord om Fedor, svängt om i frågan. På presskonferensen efter UFC 100 berättade han att han förr eller senare skulle få Fedor att skriva på för en fight mot Brock.

– Den här Fedor-grejen har hållit på ett tag nu. Jag har sagt både det ena och det andra om honom och han bara väntar. Jag har skrivit kontrakt med alla de bästa runt hela världen och förr eller senare kommer jag att göra det med Fedor. Vi ska fixa det.

Dana White ville inte ge någon tidsram, men berättade att man först var tvungen att vänta tills Fedor gjort sin fight mot Josh Barnet i augusti.

– Jag vill att han ska komma till UFC och då ska vi styra upp Brock mot Fedor, som kommer att bli en enorm fight.

En realistisk gissning är att om allt går som det ska, som det sällan gör, så kan vi få se Fedor mot Brock någon gång under 2010.

En av många Fedor-highlights.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela