Michael Schumacher i F1-comeback

Ersätter olycksdrabbade Felipe Massa i Ferraristallet.


Michael Schumacher gör F1-comeback. Ryktet har surrat ett tag och nu bekräftar Ferrari att tysken ska ersätta den svårt skadade Felipe Massa.

Massa träffades av ett föremål i huvudet och svimmade under helgens Grand Prix. Han kraschade i över 200 kilometer i timmen. Fortfarande vårdas brasilianaren på sjukhus.

Dessa olyckliga omständigheter gör att Schumacher har tänkt om kring sin avslutade karriär, säger han i ett pressmedelande.

– Det viktigaste först: lyckligtvis är nyheterna om Felipe positiva. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande. Under eftermiddagen har jag pratat med Stefano Domenicali och Luca di Montezemolo. Vi har gemensamt bestämt att jag förbereda mig på att ersätta Felipe, säger han i pressmeddelandet enligt tyska Bild.

"Schumi" är en levande legend i Formel 1-världen. Han vann 91 av 250 lopp och totalt sju VM-titlar. Kommer 40-åringen ihåg hur en Ferrari ska köras? Bild skriver att comebacken kan ske redan i nästa tävling. Den hålls i Valencia den 23 augusti. Då är det upp till bevis.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!