Måndag 18 Okt
Stockholm

Felipe Massa kämpar för sitt liv

F1-förarens skador är livshotande när han vårdas i respirator efter kraschen i Ungerns GP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BUDAPEST. Ferrariföraren Felipe Massa, 28, svävar mellan liv och död. Han tvingades igår genomgå en blixtoperation efter att en fjäder slagit honom medvetslös och krashat i däckbarriären.

Enligt en talesperson på militärsjukhuset AEK, där han vårdas, är hans tillstånd livshotande, men stabilt, efter att han opererats i en timme.

Brasilianaren flögs i går till sjukhus och opererades efter att ha fått skallskador från kraschen. Han kraschade mitt i den fjärde kurvan under F1-kvalet till Ungerns Grand Prix under lördagen. Massa träffades av en kilotung fjäder som lossnat från Rubens Barichellos bil.

Massa försattes i koma och vårdas i respirator sedan i natt på intensivvårdsavdelningen. Hans mamma, pappa och gravida hustru har flygits in från Brasilien. Chefsläkaren Lajos Zsiros bekräftar att Massa kommer att väckas och hjärnröntgas under söndagen, skriver News of the World.

I ett uttalande säger Ferrari:

– Felipe var vid medvetande när han kom till sjukhuset. Han lider av ett jack i pannan, skallskador och hjärnskakning."

Olyckan påminner på många sätt om när den 18-årige F1-rookien Surtees omkom. Han träffades i hjälmen av ett däck vid Brands Hatch och kraschade.

En liknande situation var när F1-föraren Ayrton Senna vid Imola 1994 träffades av en bit skräp som borrade sig igenom hans hjälm och gjorde att han dödskraschade i betongväggen.

Efter kvalet besökte Barichello Massa på sjukhuset:

– När jag först kollade på träffen verkade den inte särskilt allvarlig, och jag trodde att han var okej. Men när jag senare frågade ansvariga på Ferrari sa de att han inte kunde tala och då blev jag orolig.

–Det var först senare jag fick veta att det var en bit från min bil, men det hade ändå inte avgjort om jag sökt upp honom eller inte. Jag hade gått dit i alla fall, säger Rubens Barichello till News of the World.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela