Felipe Massa kämpar för sitt liv

F1-förarens skador är livshotande när han vårdas i respirator efter kraschen i Ungerns GP.


BUDAPEST. Ferrariföraren Felipe Massa, 28, svävar mellan liv och död. Han tvingades igår genomgå en blixtoperation efter att en fjäder slagit honom medvetslös och krashat i däckbarriären.

Enligt en talesperson på militärsjukhuset AEK, där han vårdas, är hans tillstånd livshotande, men stabilt, efter att han opererats i en timme.

Brasilianaren flögs i går till sjukhus och opererades efter att ha fått skallskador från kraschen. Han kraschade mitt i den fjärde kurvan under F1-kvalet till Ungerns Grand Prix under lördagen. Massa träffades av en kilotung fjäder som lossnat från Rubens Barichellos bil.

Massa försattes i koma och vårdas i respirator sedan i natt på intensivvårdsavdelningen. Hans mamma, pappa och gravida hustru har flygits in från Brasilien. Chefsläkaren Lajos Zsiros bekräftar att Massa kommer att väckas och hjärnröntgas under söndagen, skriver News of the World.

I ett uttalande säger Ferrari:

– Felipe var vid medvetande när han kom till sjukhuset. Han lider av ett jack i pannan, skallskador och hjärnskakning."

Olyckan påminner på många sätt om när den 18-årige F1-rookien Surtees omkom. Han träffades i hjälmen av ett däck vid Brands Hatch och kraschade.

En liknande situation var när F1-föraren Ayrton Senna vid Imola 1994 träffades av en bit skräp som borrade sig igenom hans hjälm och gjorde att han dödskraschade i betongväggen.

Efter kvalet besökte Barichello Massa på sjukhuset:

– När jag först kollade på träffen verkade den inte särskilt allvarlig, och jag trodde att han var okej. Men när jag senare frågade ansvariga på Ferrari sa de att han inte kunde tala och då blev jag orolig.

–Det var först senare jag fick veta att det var en bit från min bil, men det hade ändå inte avgjort om jag sökt upp honom eller inte. Jag hade gått dit i alla fall, säger Rubens Barichello till News of the World.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hiljemark tar över Elfsborg

1 timme sedan

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

1 timme sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

2 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

3 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

idag 11:24
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.