"Har offrat mycket"

På lördag försvarar B.J. Penn sitt lättviktsbälte.


Inför sitt titelförsvar på UFC 101 har B.J Penn lämnat hemön, Hawaii, och tillbringat de senaste månaderna i San Clemente, Kalifornien. Kvar på ön har han bland annat lämnat sin nu åtta månaders dotter, Aeva.

– Jag har offrat mycket, men det har hjälpt mig att få lugn och ro. Jag tror det bästa för mig är att ha varit borta från min dotter för hon gör mig mjuk och det vill jag inte vara just nu, säger Penn till MMAFanhouse.

Efter Penns senaste fight, då han gick upp en viktklass och blev krossad av Georges St. Pierre, har skaran av tvivlare växt. Många tappade också respekten för Penn, då han inför fighten mot GSP tog det här med “trash talk” lite väl långt utan att kunna backa upp det i buren.

Inför Florian-fighten har Penn hållit något av en låg profil och på presskonferensen inför UFC 101 var det en sammanbiten och fåordig Penn som mötte pressen.

Lördagens utmanare, Kenny Florian, har visat att han är en bättre fighter varje gång han kliver in i oktagonen – och har det senaste veckorna sett mer fokuserad ut än någonsin. Florian har visserligen kallat Penn en mästare, men också sagt att han nu är redo att döda mästaren.

Tagit hjälp av kontroverisell fystränare.

Förutom att B.J. Penn lämnat alla distraktioner hemma på Hawaii, där han är enormt populär, har han också tagit hjälp av en av sportvärldens mest kontroversiella fystränare, Marv Marinovich.

Marinovich är kanske mest känd för sitt arbete med att skapa den perfekta quarterbacken av sin son, Todd Marinovich. Ett projekt som började redan i vaggan med stretching och lätt styrketräning. Och som visserligen ledde till NFL, men tyvärr slutade med Metamfetamin och trubbel med lagen.

Enligt B.J. Penn själv är han nu i bättre form än någonsin tack vare Marinovich och om det stämmer har Kenny Florian en lång och smärtsam kväll att se fram emot på lördag.

B.J. Penn och Marinovich.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!