Fedor till Strikeforce

- 03/08/2009, 19:35 -

Världens främste tungviktare skrev på under måndagen.

Fedor “The Last Emperor” Emelianenko har landat. Väntas göra debut i höst.

En vecka av spekulationer, rykten och förhandlingar har nått sitt slut. Det blev inget UFC-kontrakt för en av världens bästa MMA-fighters, pound for pound. Istället kommer Fedor Emelianenko att göra Alistair Overeem, Brett Rogers och Fabricio Werdum sällskap i Strikeforces tungviktsdivision.

– Jag ser fram emot att få börja jobba igen och fightas på den högsta nivån, säger den 33-årige ryssen i en pressrelease från Strikeforce.

Om framtida motståndare har Fedor följande att säga.

– Strikeforce är bland de bästa promotionorganisationerna och har några av världens främsta fighters under sig. Jag är beredd att möta vem som helst av dom.

Scott Cooker, vd för Strikeforce, var mycket nöjd över kontraktet med ryssen.

– Fedor har varit kungen av MMA-tungvikten ett bra tag nu. Att vi får möjlighet att jobba med M-1 och Fedor kommer att öka konkurrensen i Strikeforces tungviktsdivision.

Strikeforce och M-1 Global kommer alltså att samproducera de events där Fedor kommer att fightas. Emelianenkos manager, Vadim Finkelchtein, hade följande att säga.

– Vi är mycket nöjda med att vi fann en pålitlig partner och jag känner att Strikeforce och M-1 kan hjälpa varandra med många saker. Det här kommer att skapa stora möjligheter för båda parter att testa deras fighters mot värdigt motstånd.

Fedors första fight kommer att kunna ses på Showtime och alltså inte säljas som pay-per-view. Fedor kommer också att för första gången bli tvungen att fightas i bur, då alla hans tidigare matcher gått i ring.

Skrivet av: