Robert Kronberg hoppar av VM

Häcklöparen tvingas avstå från start i friidrotts-VM. "Fan vad tungt det känns."


Robert Kronberg tvingas avstå från start i VM i Berlin. Skadan i baksidan av låret stör honom fortarande och har inte läkt tillräckligt för att genomföra ett världsmästerskap med.

– Det blir inget VM! Fan vad tungt det känns. Baklåret är bättre, men inte tillräckligt bra, skriver Kronberg i ett SMS till SVT.

Deltagande i Berlin hade inneburit den sjunde raka VM-starten för den frispråkige häcklöparen, men i ett test för att kolla maxkapaciteten för några dagar sedan fick han ont.

33-årige Kronberg debuterade på 110 meter häck 1997 i Aten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.