Lördag 31 Jul
Stockholm

Nogueiras gameplan

"Couture har inget knockoutslag"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På lördag, på UFC 102, möts Antnio Rodrigo Nogueira och Randy Couture. En match mellan två legender inom MMA.

Både Couture och Nogueira noterade förluster i sina senaste matcher, Couture mot Brock Lesnar på UFC 91 och Nogueira mot Frank Mir på UFC 92. Mycket står alltså på spel på lördag.

Nogueiras muay thai-coach, Luiz Alves, har i veckan varit i Kalifornien för att hjälpa till med de sista förberedelserna inför Couture-fighten.

– Vi tror att Couture kommer att fightas stående och Rodrigo är 100 procent redo att göra det. Jag har alltid sagt att det här är en bra matchning för Rodrigo eftersom Couture inte har något slag som kan knocka honom, säger han till Tatame.

Det finns dock ett ställe där Luiz Alves inte vill att Nogueira ska hamna under matchen.

–Vår strategi är att hålla oss bort från buren.

Luiz Alves berättar också att förutom UFC-fighters som Anderson Silva och Junior Dos Santos har man inför lördagens fight tagit hjälp av många duktiga brottare samt en amerikansk landslagscoach. Vilket kan behövas mot Randy Couture, en av de främsta brottarna i UFC.

Randy Couture har under sin karriär aldrig vunnit någon fight på knockout, men ändå avslutat flera toppfighters som Tim Sylvia, Chuck Liddell, Vitor Belfort, Tito Ortiz, Pedro Rizzo och Kevin Randleman.

Nogueira har inte heller han någon imponerande knockout-resumé då han på 37 fighter endast noterat en knockout och en teknisk knockout. Desto mer imponerande är brassens 21 (!) submission-vinster.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela