Onsdag 30 Nov
Stockholm

Dramatiskt för Karlsson

Utmanare spelar bättre än väntat.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robert Karlsson ligger farligt nära att tappa segern i Europatourens penningliga - eller Order of merit, som den kallas.

Och inte för att han själv spelar dåligt på tourfinalen på Valderrama - snarare för att en av utmanarna, britten Lee Westwood, spelar bra.

Efter 47 spelade hål ligger Karlsson på en delad 28:e plats, medan Westwood bara är ett slag från ledningen. Om Westwood vinner tourfinalen måste Karlsson komma som sämst fyra för att behålla topp-placeringen i den prestigefyllda penningligan.

Nu är Karlssons hopp att ledarduon Sergio Garcia/Sören Kjeldsen, Danmark - eller någon annan - kan hindra Westwood från att vinna tävlingen. Karlsson har redan begärt "hjälp" från sin Ryder cup-kompis Sergio Garcia.

– Jag frågade nyss inne i omklädningsrummet vad han ville ha för att slå Lee och erbjöd honom massage, säger Karlsson till tidningen Svensk golfs nätupplaga.

Bäst bland svenskarna är Peter Hanson, vinnaren av Masters på Arlandastad, på en åttonde plats.

Den tredje ronden fick avbrytas på grund av mörker och spelas klart på söndagsmorgonen. Arrangören hoppas därefter kunna inleda den fjärde och sista ronden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.