"UFC tuffare än NFL"

Kolla Marcus Jones som bytt gräsplanen mot oktagonen.


Den före detta NFL-stjärnan Marcus Jones byter axelskydd och hjälm mot tajta speedos, tunna handskar och en åttasidig bur. 35-årige Jones spelade bland för Tampa Bay Buccaneers under karriären som amerikansk fotbollsspelare. Nu väntar den tionde upplagan av slagsmålsdokun The Ultimate Fighter där Jones ska kämpa mot rutinerade MMA-fighters. Och enligt Jones råder det ingen tvekan om vilken sport som är mest krävande.

– Att slåss i oktagonen är mer krävande för din kropp. Smärtan du utstår under en kort tidsperiod, all träning du måste ge igenom för en match på en kvart, det är helt otroligt svårt, säger han tilll MMA Fanhouse .

Dana White har inte sparat på krutet inför den nya säsongen av The Ultimate Fighter. Den här gången släpps tungviktarna in i huset. Den notoriske gatuslagskämpen Kimbo Slice som blivit en celebritet på Youtube är en av dem som är med. Men i ringen har det inte gått lika bra för sluggern och många tycker inte att han har i The Ultimate Fighter att göra.

– Jag kände aldrig så eftersom realistiskt sett var jag bara överlycklig över att få vara med. Jag var inte där för att få uppmärksamhet, jag ville bara fajtas. Jag tror att de andra kände samma sak, säger Jones.

Marcus Jones ser inget problem med att han började träna MMA först när han var 33.

– Just nu är jag i den bästa formen i mitt liv. Jag är förmodligen en av de starkaste i MMA eftersom jag var en stark spelare och jag har bibehållit min styrka. Jag har ingen fightingbakgrund som många av de andra har, så jag lär mig något nytt om MMA varje dag.

Innan Jones började träna MMA var han enligt en egen utsago en helyllekille som aldrig hamnade i slagsmål.

– Första gången jag slog ett slag var på första träningen på Gracie Tampa. Första gången jag sparrades förstörde killen mitt ansikte eftersom jag inte ens visste hur man skulle slå.

I den nya säsongen av The Ultimate Fighter får vi se om Jones äntligen lärt sig hur man slår. Annars lär sejouren i huset bli kortlivad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför TUF 10