Torsdag 2 Dec
Stockholm

Inför TUF 10

Dags för tungviktarna att skina. Överlever Kimbo Slice?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är snart fem år sedan den första säsongen av MMA-dokusåpan, The Ultimate Fighter, hade premiär.

Randy Couture och Chuck Lidell var coacher och finalen i lätt tungvikt mellan Forrest Griffin och Stephan Bonnar blev startskottet för en gyllene era för UFC.

De senaste säsongerna har dock programmet tampats med vikande tittarsiffror, vilket tvingat UFC-bossen Dana White att agera.

I höst är det alltså tungviktarnas tur att tävla om ett UFC-kontrakt. Och med tanke på att UFC:s tungviktsdivision i dag ser bättre ut än någonsin, är det ett smart drag från organisationens sida.

Vi har Brock Lesnar på toppen och Carwin, Velasquez, Dos Santos, Cro Cop och Nogueira strax bakom.

Lyckas man dessutom bygga några nya namn under höstens TUF-säsong så har helt plötsligt UFC:s mest bespottade division förvandlats till en av de mest spännande.

Coacher i den tionde säsongen är ärkerivalerna Quinton “Rampage” Jackson och Rashad Evans, vilket borgar för konflikt i kvadrat.

Varje gång Rampage och Evans är i samma rum blir det tjafs. På riktigt. Dessutom brukar det vara en barnsligt underhållande nivå på de båda.

Här bygger också UFC upp förväntningarna inför en framtida fight mellan dem. En fight som skulle gå nu i december, men som skjutits fram på obestämd tid då Rampage kommer att vara upptagen med att spela B.A. Baracus i den kommande A-Team-filmen.

Kimbo Slice ska dra tittare.

Kevin “Kimbo Slice” Ferguson blev känd genom att slå folk på käften i ett antal osanktionerade gatufighter, som sågs av miljonpublik på diverse internetsidor. Och 2007 gjorde han MMA-debut mot den före detta tungviktsmästaren i boxning, Ray Mercer.

Slice gjorde sedan ett antal fighter för den numera nedlagda promotionorganisationen EliteXC och syntes blanda annat på CBS. Hans sista fight i EliteXC var mot Seth Petruzelli och slutade med att Slice blev utslagen efter 14 sekunder i den första ronden.

Många var kritiska mot att Kimbo Slice lyftes fram som en stjärna trots att han uppenbarligen inte var en särskilt skicklig MMA-fighter. Dana White var en av de hårdaste kritikerna och sade bland annat att Kimbo skulle bli rejält skadad om han mötte någon i UFC och att det enda sätt Kimbo någonsin skulle komma in i organisationen på var genom The Ultimate Fighter.

Dags att bekänna färg.

Nu har alltså Dana White och Kimbo Slice insett att de båda tjänar på att sluta fred. Dana kommer garanterat att få de högsta tittarsiffrorna någonsin för TUF och Kimbo får, efter nästan ett års frånvaro från rampljuset, chansen att vårda sitt varumärke i världens största MMA-organisation.

Dock är den stora frågan om Kimbo Slice ens har den minsta chans att stå som segrare efter finalen i december.

I det sexton man starka startfältet återfinns en del intressant namn som IFL-veteranen Roy Nelson, den före detta NFL-spelaren Marcus Jones och UFC-veteranen Wes Sims.

The Ultimate Fighter: Heavyweights har premiär i USA den 16 september och TV4-sport börjar visa säsongen den 2 oktober.

Komplett deltagarlista här.

8 minuter förhandstitt av det första avsnittet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela