Sefo redo för buren

K-1-legenden gör amerikansk MMA-debut i helgen.


I natt svensk tid gör Ray Sefo sin andra MMA-fight då han kliver in i buren för att möta UFC-veteranen Kevin JordanStrikeforce Challengers i Bixby, Oklahoma.

För fyra år sedan gjorde Ray Sefo sin MMA-debut och vann mot sydkoreanen Min Soo Kim via knockout i den andra ronden.

Sedan 2007 har Sefo bott i Las Vegas och tränat med Xtreme Couture, ett av världens främsta MMA-team.

– Att lära mig marken har varit en utmaning och gjort att jag känner hunger på att tävla igen, säger Sefo till MMAWeekly.

38-årige Sefo skrev nyligen ett fyra fighters kontrakt med Strikeforce och tänker inte lägga handskarna på hyllan än på ett tag.

– Lita på mig, jag är smart nog att förstå att om jag inte hade hungern eller förmågan att hänga med grabbarna uppe i ringen, så skulle jag gå i pension.

Att vara 38 år och endast ha en fights MMA-erfarenhet är inte något som oroar Sefo.

– Att se en sån som Randy (Couture), som är 46 år och fortfarande en av de bästa, är mycket inspirerande.

Ray Sefos meritlista är lång och han har mött de absolut främsta inom K-1. Bland annat Semmy Schilt, Ernesto Hoost, Badr Hari, Mark Hunt, Peter Aerts och Remy Bonjasky.

Något som hans motståndare vet om och som med största sannolikhet innebär att Sefo kommer att tvingas försvara nedtagningar och eventuellt jobba på marken.

– Det här är ingen hemlighet. Jag och min coach Sean Thomkins, Jay Hieron och Alex Schoenauer vet att det kommer att bli så här. Det är därför vi fokuserat på brottningen och jiu-jitsu i min MMA-träning. Jag är verkligen välsignad som har de här kilarna i min ringhörna. Jag tvekar inte en sekund på att vi kommer att vara förberedda på vad som än kommer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.