Måndag 18 Okt
Stockholm

Battle of Sweden II: Resultat

En svensk skräll och jämna matchningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Publiken i Solnahallen fick se ett antal högklassiga thaiboxningsmatcher på lördagskvällen då nuvarande stjärnor blandades med framtida.

Överlag var alla matchningar mycket jämna och endast en fight av tio slutade innan domslut.

Kvällens skräll stod Karlstads Tobias Alexandersson för då han besegrade den erfarne österrikaren Fadi Merza via enhälligt domslut.

Alexandersson öppnade lugnt och metodiskt innan han lade i en högre växel i tredje. Ett antal välplacerade knän sög musten ut Merza, som från tredje ronden och framåt såg uppgiven ut.

– Det här var det tyngsta namnet av mina segrar och det känns riktigt bra, säger Alexandersson till Nyheter24 efter fighten.

– Min gameplan var att ta det lugnt de två första ronderna och sen ligga på från den tredje. Jag hörde att han andades tungt i slutet av tredje och då kände jag att jag hade matchen.

Kvällens krig utspelade sig i 86-kilosklassen mellan Slagskeppets Adam Lazarevic och kickboxaren Sadibou Sy. En fight som böljade fram och tillbaka och som höjde temperaturen i Solnahallen några grader.

Sy blev golvad av en rak höger i tredje och fick ta en räkning.

– Jag var på väg framåt, men ångrade mig och backade. Då träffade han perfekt, mitt i rörelsen, och jag kände att balansen bara la av. Det var första gången jag blivit nedslagen i min karriär, säger Sy till Nyheter24 efter fighten.

Du kom tillbaka i fjärde och han fick ta en stående räkning.

– Jag såg att när jag fick honom bakåt så fick jag en öppning för en uppercut. Eftersom han hade en upp på mig så var jag tvungen att jämna ut det. Så när jag träffade och han fick en stående räkning så kände jag att vinden vänt, säger Sy.

Efter fem ronder dömde två av domarna fighten till Sy och en till Lazarevic och jag tror alla som såg fighten skulle vilja se en returmatch mellan de båda.

En av Sveriges bästa, Chris Forster, visade var skåpet ska stå och besegrade belgaren Nico Verresen med domarsiffrorna 2-0. Efter de två inledande ronderna, som var väldigt avvaktande, tog Forster över mer och mer.

– Det här var en sån match jag inte kunde förlora. Morsan var här och polarna från Göteborg och min tränare från Thailand, säger Forster i omklädningsrummet efter fighten.

Forster dominerade i klinchen och visade prov på utomordentlig kondition i en fight där belgaren fortsatte att komma framåt trots att han gång på gång blev straffad för det.

Så vad händer nu?

– I kväll ska vi festa, men sen är det tillbaka till Thailand där jag har fight om en månad, avslutar Forster.

Överlägset störst applåder mötte som väntat hemmasonen och Slagskeppet-talangen, Sanny Dahlbeck. För motståndet stod Kristianstads Genc Uka.

Dahlbeck som fram till fighten mot Uka var obesegrad var dominant i första ronden och golvade Uka med en vänster bara sekunder in i fighten.

Dahlbeck fortsatte att sätta ihop fina kombinationer och visade varför han blivit en publikfavorit. I början av den andra gick han dock in i en fin höger från Uka och gick i mattan.

Märkbart groggy kom Dahlbeck upp igen och tog emot ett antal slag innan domaren gick in och bröt matchen. 18-årige Dahlbeck noterade därmed sin första förlust i karriären.

Resultat Battle of Sweden II

Ahmed Khallil - Giang Hoang Draw

Fredrik Lundgren - Magnus Bonde 2-1

Viet Hoang - Ulf Byman 3-0

Nima Rafei - Driton Rama 2-1

Alexander Gasparov - Daniel Teymur 2-1

Sadibou Sy - Adam Lazarevic 2-1

Tobias Alexandersson - Fardi Merza 3-0

Chris Forster - Nicco Verrhesen 2-0

Sayok - Samranchai 3-0

Genc Uka - Sanny Dahlbeck Genc, Uka RSC rond 2

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela