Spelade på Hamiltons VM-guld 1998

Den visionära spelaren planerar att köpa en Merca och ta familjen till Kuba.


Det var den 13 maj 1998. En i dag rik engelsk man – som vill vara anonym – hade sett den 13-åriga Lewis Hamilton köra gocart mot sin son. Mannen gick in på vadslagningsfirman Ladbrokes kontor och bad att få satsa pengar på att Hamilton skulle komma att bli världsmästare i Formel 1 innan han fyllt 25.

– Jag berättade det för Lewis pappa och han blev lite chockad över att han inte var den enda som trodde på Lewis, berättar mannen för GP Update.

Mannen satsade 350 pund på tre olika vad. Förra året kunde han inkassera 40 000 pund för att Hamilton vann sitt första Formel 1-lopp innan han fyllde 23.

Efter Hamiltons VM-seger tjänade han ytterligare 50 000 pund på att Hamilton skulle vinna VM innan han fyllde 25 samt 75 000 pund på att båda vaden skå slå in.

Den framsynte mannen från Petersborough har därmed kammat hem 165 000 pund, runt två miljoner kronor. En del av pengarna kommer han att satsa på en Tag Heuer-klocka, en Mercedesbil till sin fru, och en semester med familjen på Kuba, skriver Eurosport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.