Mats Wilander avgår som DC-kapten

Kaptenen vill tillbringa mer tid med sina barn.


Trots spelarnas och förbundsledningens vädjan är det slut för 45-årige Mats Wilander som Davis Cup-kapten. Av privata skäl drar han sig tillbaka, och förbundet hade ingen aning om planerna.

– Det var ett jävligt svårt beslut. Jag bestämde mig för tre dagar sedan, säger Wilander till Aftonbladet.

Assistenten och bästa kompisen, Joakim Nyström, var en av få som visste om Wilanders beslut. Nyström kommer också lämna sin post efter sista DC-matchen där Sverige möter Rumänien och siktar på att säkra en plats i elitdivisionen.

Wilander vill i stället tillbringa mer tid med tolvåringen och sina tre andra barn: Karl, Okar och Emma.

– Ja, jag fortsätter inte. Det är privata skäl som ligger bakom beslutet. Jag vill vara hemma mer, vara mer med ungarna, säger han till Aftonbladet.

Förbundsordföranden Stefan Dahlbo tar Wilanders besked som en tråkig nyhet.

– Jag har inte hört något. Vi väntar på besked, hur de ställer sig till en fortsättning, säger han till Aftonbladet.

På torsdag har Svenska tennisförbundet styrelsemöte och då ska Wilanders ersättare diskuteras. Det kan bli Thomas Engqvist som tar över. Han valdes i april in som ledamot och har jobbat med talangerna i Team Catella, däribland Daniel Berta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

1 timme sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

2 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

idag 11:44
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.