Tisdag 27 Sep
Stockholm

Wilander skitsur efter psykningar

Andreas Vinciguerra blev psykad av Noam Okun.<br/>
"Fy fan vilken dålig stil".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter fredagens inledande singelmatcher i Davis Cup var den svenska förbundskaptenen Mats Wilander skogstokig. Inte för att Andreas Vinciguerra förlorade rysaren över fem set mot Dudi Sela. Utan för israelernas psykningar av svensken under matchen.

– Det är en skandal. Fy fan vilken dålig stil, sade Wilander efter matchen.

– Det är fruktansvärt dålig stil. Jag kommer inte att sjunka så lågt någonsin. Vi har den sportsligheten och stoltheten.

Den israeliska reservspelaren Noam Okun lämnade under pågående match spelarnas bänk och satte sig i höjd med baslinjen. Där gjorde han allt för att psyka Vinciguerra till torsk. Direkt efter matchen var Wilander framme både vid den israeliska bänken och hos domaren och ifrågasatte deras uppträdande.

– Det handlar om etikett. Ska man få uppföra sig hursomhelst för att vinna en DC-match. Han störde rytmen under matchen när han flyttar runt, sade Wilander.

Protesterna väntas dock inte ge någon effekt, och ställningen inför den viktiga dubbeln på lördagen är 1-1 i matcher. Men Okun, han kommer inte ha det lätt i framtiden på ATP-touren, menar Wilander.

– Han kommer att få mycket skit för det här från andra spelare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.