Torsdag 13 Maj
Stockholm

"Pim-Pim" anklagar Wilander för lögn

Joakim Johansson till DC-kaptenerna: "Ljug inte om vad jag har sagt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Årets största tennisbråk i Sverige är under uppsegling sedan Joachim "Pim-Pim" Johansson drabbat samman med DC-kaptenerna Mats Wilander och Joakim Nyström. Johansson menar att Nyströms uppgifter om att han tackat nej till att spela matchen mot Rumänien om knappt två veckor är lögn.

Den 18 till 20 september möter Sverige Rumänien i Davis Cup-kvalet i Helsingborg. DC-kaptenen Mats Wilander och assisterande Joakim Nyström har redan tagit ut truppen, som inte bjuder på några större överraskningar.

Robin Söderling och Andreas Vinciguerra spelar singlarna, medan Robert Lindstedt och Simon Aspelin tar dubbeln. Som reserver och träningsspelare finns löftet Daniel Berta och Johan Brunström med, enligt Aftonbladet.

Johansson var tidigare aktuell för spel i DC-matchen mot Israel i mars, men tackade till slut nej på grund av skada. Enligt Nyström har "Pim-Pim" på nytt tackat nej till Rumänienmatchen med skälet att Johansson vill satsa på Stockholm Open.

Men de uppgifterna tillbakavisar Johansson på sin blogg.

”Jag har varken fått frågan om att vara med i DC-matchen, tackat nej eller skyllt på Stockholm Open. Det är inte jättesvårt för mig att tolka deras agerande match efter match, men ljug inte om vad jag har sagt (eller inte sagt) och om att ni erbjudit mig en plats i DC-matchen.

Bättre att säga att jag inte är tillräckligt bra eller att jag inte passar som spelare för ert ledarskap men ljug inte. Inte bara för min skull men vad sänder detta för signaler till juniorerna som drömmer om att få spela DC-tennis precis som jag."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela