Danska stjärnan misstänkt för läggmatch

- 21/10/2009, 16:32 -

Spelfirmor fick ta emot märkliga insatser. Danska tennisstjärnan Wozniacki utreds.

Danmarks tennisgunstling Caroline Wozniacki har gjort bort sig. Stjärnan erkänner att hon medvetet förlorade matchen mot Anne Kremer i WTA-turneringen i Luxemburg.

– Jag kunde kanske ha spelat klart, men trodde inte jag skulle kunna spela andra omgången på torsdag, så jag valde det sportsliga alternativet, att låta henne (Kremer) gå vidare. Hon spelade ju på hemmaplan, säger den 19-åriga världssexan.

Wozniacki var toppseedad i turneringen. Anne Kremer är rankad 864 i världen. Wozniacki ledde med 7-5, 5-0 mot 34-åringen när hon gav upp matchen.

Enligt Wozniacki hade hon drabbats av en sträckning.

Med hjälp av mikrofoner vid spelarstolarna har ett samtal mellan Wozniacki och hennes pappa läckt ut.

”När du leder med 5-0, kalla in trainern en gång till och säg att du vill avbryta matchen, du ska ändå inte spela nästa match. Låt “dom” ha lite roligt”, ska Piotr ha sagt på polska till sin dotter.

Proffsvadslagare snappade upp samtalet direkt och satsade snabbt 4000 kronor till 40 gånger pengarna på Kremer. Plötsligt började märkliga insatser på Kremer rasa in på spelbolag runt om i världen.

Caroline Wozniacki och pappan lär ha en del att förklara nu. Ärendet kommer att utredas av WTA och förmodligen också av Tennis Integrity Unit.

Wozniackis pappa, Piotr, ser inget märkligt i att hans skadade dotter slog av på takten.

– Hon har bara visat fairplay och sportsligt uppträdande. Så är det. Hon tar det korrekta sportsliga beslutet - och det har alla, även hennes motståndare och turneringens direktör, hållt med om, säger han till Ekstrabladet.

Ingenting pekar på att Wozniacki och pappan hade något att göra med vadslagningen.

Skrivet av: