Machida: "Jag var överlägsen"

Mästaren tycker domarna gjorde rätt.


Många, både experter och fans, ansåg att Lyoto Machida borde ha förlorat sitt mästarbälte på UFC 104 i helgen. I en jämn match där Mauricio “Shogun” Rua var den mer aggressive såg dock de tre poängdomarna något annat och gav Machida segern efter fem ronder.

Nu reagerar Machida på kritiken.

– Jag tyckte det var en mycket jämn och tuff fight. Jag har sett om matchen och tycker att jag vann de fyra första ronderna och Shogun tog den sista. Några säger att han vann fjärde och femte, men jag tog helt klart de tre första ronderna. De amerikanska kommentatorerna var partiska. Ser du matchen utan ljud så kommer du antagligen att se en helt annan fight, säger han till Sherdog.

Machida fortsätter.

– Shogun var en grym motståndare och han hade en bra strategi. Som en fighter förtjänar han all min respekt, men jag var överlägsen. Jag hade tre eller fyra chanser att avsluta matchen och han hotade mig aldrig. Han träffade mina ben några gånger, men det är inget som skulle knocka mig.

Returmatchen är redan spikad och nu väntar bara fansen på ett datum. Machida hade också några väl valda ord att säga om UFC-bossen Dana White, som direkt efter matchen gick ut och sa att han tyckte Shogun borde vunnit.

– Alla som har en mun kan prata. Jag respekterar hans åsikter och jag är redo att möta Shogun. Men fighten dömdes inte av mig, min far eller Anderson Silva, den dömdes av professionella domare så jag är ganska bekväm med resultatet.

Nu väntar två veckors semester på Hawaii med familjen innan Machida flyger tillbaka till Brasilien och börjar träna för sin kommande match.

– Nu ska jag fira segern och slappna av efter all hård träning. Efter det ska jag och min familj analysera mina misstag i matchen och få igång en träningsrutin. Om det är Shogun jag ska möta igen så ska jag analysera hans game och komma på en annorlunda strategi så fansen får se en bättre fight nästa gång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!