UFC 104: Resultaten

Shogun bortdömd och Velasquez dominerade.


Los Angeles, Kalifornien. Den stora fighten på nattens UFC 104 i Staples Center var Lyoto Machidas första titelförsvar. För motståndet stod landsmannen, brassen Mauricio “Shogun” Rua.

Machida var innan fighten inte bara obesegrad lätt tungviktsmästare. Han hade inte heller förlorat en enda rond i sin UFC-karriär och dessutom den fighter i organisationens historia som tagit emot minst slag.

Shoguns taktik fungerade.

Första ronden var en jämn historia där båda fighters träffade fint med sparkar mot ben och kropp. Andra ronden var också den avvaktande. Dock såg Shogun både snabbare och mer avslappnad ut och Machida var märkbart påverkad av kroppssparkarna och andades tungt.

I den tredje kom Machida tillbaka och avslutade ronden med en vild slagserie med Shogun mot buren, men utmanaren kontrade med en högerkrok och lyckades klincha upp och rida ut stormen.

Fjärde och femte ronden var också de Shoguns. Brassen drev framåt och träffade fint med benspark efter benspark tills klockan ringde i slutet av den femte och sista ronden.

De flesta som såg matchen var nog säkra på att Shogun lyckats göra det ingen annan gjort: lösa Machida-pusslet. Några som inte höll med var de tre ringdomarna som alla hade Machida som vinnare med 48-47. Publiken buade och Machida hade svårt att svara på frågan om han höll med om det domslut, som mycket väl kan ha varit en av de värsta bortdömningarna i UFC:s historia.

Returmatch redan bokad.

UFC-bossen Dana White, som också ansåg att Shogun vunnit fighten har via Twitter bekräftat att både Machida och Shogun gått med på en returmatch. Något datum är ännu inte klart, men tidigt 2010 är troligt.

Velasquez brottade sönder Rothwell.

Som väntat blev det obesgrade tungviktslöftet Cain Velasquez numret för stort för UFC-debutanten Ben Rothwell. Med kombinationen styrka och teknik utnyttjade han sin överlägsna brottning och straffade Rothwell med sin aggressiva ground and pound.

Det var total dominans från rond ett och det var enbart Rothwells stryktålighet och hjärta som höll kvar honom i fighten. Tidigt i rond två hade dock domaren fått nog och bröt matchen efter att Velasquez träffat Rothwell med en rad tunga slag.

Velasquez är nu mycket nära en titelmatch i tngviktsdivisionen.

Kompletta resultat UFC 104.

Lyoto Machida besegrade Mauricio "Shogun" Rua via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47) Machida behåller lätt tungviktstiteln.

Cain Velasquez besegrade Ben Rothwell via TKO (slag) - Rond 2, 0:58

Gleison Tibau besegrade Josh Neer via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)

Joe Stevenson besegrade Spencer Fisher via TKO (slag) - Rond 2, 4:03

Anthony Johnson besegrade Yoshiyuki Yoshida via KO (slag) - Rond 1, 0:41

Ryan Bader besegrade Eric Schafer via enhälligt domslut (30-27, 29-26, 30-27)

Patrick Barry besegrade Antoni Hardonk via TKO (slag) - Rond 2, 2:30

Chael Sonnen besegrade Yushin Okami via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Jorge Rivera besegrade Rob Kimmons via TKO (slag) - Rond 3, 1:53

Kyle Kingsbury besegrade Razak Al-Hassan via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)

Stefan Struve besegrade Chase Gormley via submission (triangelstrypning) - Rond 1, 4:04

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.