Pappa Machida talar ut

Beundrar Anderson Silva och avslöjar varför han dricker sitt eget urin.


Yoshizo Machida lämnade Japan för Brasilien som 22-åring. Med sig hade han bara två uppsättningar kläder och sina karatekunskaper.

Nu är han 63 år och en av hans fyra söner, Lyoto Machida, är mästare i UFC:s lätt tungvikt. En titel som sonen ska försvara på lördag.

– När jag kom till Brasilien kunde jag bara tre ord på portugisiska. God morgon, god kväll och hungrig, säger han i en exklusiv intervju med Sherdog.

Yoshizo berättar också att han till en början sov i träningslokalen och konstant var hungrig, innan han till slut startade sin egen karateskola och kunde leva på att lära ut sporten.

Om sonens framgångar i UFC det faktum att många har kallat Lyoto för en tråkig fighter har Yoshizo följande att säga.

– En fighter måste jobba på sin defensiv. Det är därför min son aldrig blivit allvarligt träffad. Men för promotorn blir det inte alltid en bra show. Men det finns många duktiga fighters där ute och alla måste ha sin egen strategi. Som mot Rashad, då sa jag åt Lyoto att strunta i bältet och avsluta honom så snabbt han kunde, och det var precis vad han gjorde.

Yoshizo fortsätter och nämner att mellanviktsmästaren Anderson Silva är en fighter han verkligen beundrar.

– Jag älskar att se Anderson Silva fightas, för han är en artist inne i oktagonen. Många gillar det inte för dom tror att han bara leker och showar, men så ser inte jag det. Jag ser honom som en showman som är mycket stark. Han vet att han kan avsluta fighten när han vill, han var född sån. Det är inte Lyoto. Men ju mer han tränar, litar på sin karate och sin stil, desto mer självförtroende får han och han presterar bättre varje match han går.

Talar ut om urinterapin.

Lyoto Machida är inte bara känd för att vara en av världens främsta MMA-utövare. Han är också känd för att i rekreationssyfte dricka sitt eget urin, något han lärt sig av sin far.

– Den här tekniken användes faktiskt i Kina och Indien för mycket länge sedan. Jag började med det efter att ha läst en bok om en japansk doktor som var verksam under andra världskriget. När dom fick slut på medicin så beordrade han soldaterna att dricka sitt eget urin och det fungerade som ett vaccin. Jag började att göra det för tre år sedan och det fungerar fint. Jag blir inte sjuk längre. Lyoto gör samma sak och också han är nöjd med resultatet.

Avslutningsvis får Yoshizo svara på frågan vad han tror om lördagens titelförsvar mot landsmannen Mauricio “Shogun” Rua.

– Hur Lyoto förbereder sig inför den här fighten är väldigt viktigt. Han måste vara stark, inte bara fysiskt och tekniskt. Även hans sinne måste vara väl förberett.

Dock tror Yoshizo inte att Shogun kommer att vara en tuffare motståndare än Rashad Evans, som blev Lyotos senaste offer.

– Rashad var en mycket svårare motståndare, inte bara tekniskt. Han var mästaren och hade också publiken på sin sida. Men visst, Shogun är en mycket tuff motståndare och kommer att ge oss mycket arbete fram till matchen.

Läs hela intervjun här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Karatechock