Fedor vs Rogers: Resultaten

Den siste kejsaren levererade.


Sears Center, Chicago. Fedor Emelianenko kan fortfarande kalla sig världens bäste tungviktare, men fighten mot den amerikanske jätten, Brett Rogers, blev ryssens tuffaste på länge.

Avslutet kom i andra ronden efter att Fedor träffat amerikanens haka med sin patenterade överhandshöger. Fedor följde sedan upp med ett par slag på marken innan domaren gick in och bröt 1:48 in i den andra ronden.

Men fram tills dess var det ingen dans på rosor för en av MMA-historiens absolut främsta.

Redan i den första slagväxlingen träffade Rogers Fedor med en stum jabb mitt i ansiktet, vilket ledde till att Fedor blödde kraftigt ur näsan resten av fighten. Storleksskillnaden mellan de båda tog också ut sin rätt och Fedor hade svårt att kontrollera sin motståndare i positioner han annars brukar vara väldigt dominant i.

– Det är ingen tvekan om att Brett är en grym fighter, men jag hittade några svagheter i hans fotarbete, svarade Fedor på frågan om hur han hittade luckan för avslutet.

Brett Rogers, som innan matchen mot Fedor, var obesegrad i tio raka fighter träffade Fedor hårt flera gånger. Bland annat med flera tunga slag i en ground and pound-sekvens i den första ronden.

– Jag hatar det här, sa Rogers efter fighten. Jag kommer att komma tillbaka starkare. Jag tvivlade på mig själv och skulle använt mina händer mera, mycket mera.

Nästa fight i Strikeforce för Fedor borde bli en titelmatch mot organisationens regerande tungviktsmästare, Alistair Overeem, eller en match mot brassen Fabricio Werdum.

Shields nötte ner Miller.

Inte helt oväntat kröntes Jake Shields till Strikeforces mellanviktsmästare efter en femronders grapplingfest med Jason Miller. Även om Shields var den som kontrollerade fighten så var han också den som var närmast att bli avslutad, när Miller i slutet av den tredje ronden tog Shields rygg och sänkte in ett tajt rear naked choke, men Shields höll ut och räddades av klockan.

Mousasi tog sin fjortonde raka seger.

Strikeforces lätt tungviktsmästare, Gegard Mousasi, fick en tuffare uppgift än väntat mot UFC-veteranen Rameau Sokoudjou.

Efter en förstarond där båda gav och tog kunde dock Mousasi använda sin överlägsna grapplingteknik för att ta position och från topp slå ut Sokoudjou 3:43 in i den andra ronden.

Werdum red ut stormen.

UFC-veteranen och BJJ- och Grappling-esset, Fabricio Werdum, tog en värdefull skalp när han besegrade landsmannen Antonio Silva via enhälligt domslut i huvudkortets första tungviktsmatch. Den första ronden var en mycket underhållande historia där Silva flera gånger träffade Werdum tungt.

I rond två och tre använde Werdum sin grappling och thaiclinch och manövrerade ut sin tröttare motståndare och fick domarna på sin sida.

En stor vinst för Werdum som kan bli näste man att utmana Fedor Emelianenko.

Fedor vs Rogers

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WgazEJRpdFw&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WgazEJRpdFw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?