Stenson cashar in efter segern i Sun City

Förra veckan vann han par-VM och i dag vann han en inbjudningsturnering i Sun City, Sydafrika.


Henrik Stenson är i vinnartagen och samlar miljoner.

Förra veckan fick han drygt 6,5 miljoner kronor för segern i par-VM. På söndagen vann han en inbjudningsturnering i Sun City, Sydafrika.

Prissumma: Motsvarande drygt tio miljoner kronor.

Redan inför sista rundan var Stensons seger i princip i hamn. När Stenson gick upp på första tee tillsammans med Robert Karlsson låg han åtta slag före just Karlsson som innehade andraplatsen. Efter fyra slag under par på söndagen och 21 under par totalt blev segermarginalen till slut nio slag till amerikanen Kenny Perry som tog hand om andraplatsen.

Robert Karlsson tappade en placering på söndagen och slutade trea efter att ha gått runt den sista rundan på par. Men även för Karlsson har pengarna rullat in de senaste veckorna. Liksom Stenson fick han 6,5 miljoner kronor för deras gemensamma VM-titel och på söndagen fick Karlsson motsvarande 3,5 miljoner kronor för sin tredjeplats. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.