Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sökes: Ny svensk slalomdrottning

Sport | 14/11/2008 21:52

I lördagens världscupspremiär i slalom har Therese Borssén chansen att axla Anja Pärsons mantel.

Det har snart gått tre år sedan Anja Pärson vann en slalomtävling och lite mindre än två år sedan Therese Borssén senast vann i världscupen. I lördagens slalompremiär i finska Levi har båda chansen att återigen ta tillbaka Sverige till topppen.

– Jag tror det kan gå bra. Jag har rätt höga förväntningar. Framför allt vill jag köra bättre än i fjol, säger Rättvikstjejen Therese Borssén som gör sin femte världscupstart.

Förra säsongen var en besvikelse för Borssén. Trots bra träningar släppte det aldrig för 23-åringen som slutade sexa totalt, nästan 300 poäng efter vinnaren Marlies Schild från Österrike. I år ska hon vända den negativa trenden, konstigt nog genom att köra ur.

– Förra året var jag jättebra på alla träningar, men när det blev tävling blev jag ofta för försiktig. I år ska jag attackera mer. Man ska köra ur ibland, det gjorde jag inte någon gång ifjol, säger hon till SVT.

För Anja Pärson är det inte lika uppåt. De senaste säsongerna har varit det ena efter det andra misslyckandet i slalom och hon har som bäst slutat på tolfte plats trots stora förhoppningar om guld. I år prövar hon en annorlunda metod. Det gäller att inte bygga för stor press.

– Jag siktar bara på att placera mig bättre än min ranking för tillfället i slalom, säger Anja, som är rankad som 15:e bästa inför säsongen.

Men lördagens tävlingar handlar om fler svenskor än de ovan nämnda. Totalt startar fem svenskor i lördagens slalom. Maria Pietilä Holmner som tog en finfin sjätteplats i storslalom förra helgen, Frida Hansdotter och Veronica Smed är alla med när första åket drar igång klockan 09.50 i SVT1.

Skrivet av: