1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Rutinerat par i nya Lotus

Lotus F1 Racing får ett spännande förarpar debutsäsongen 2010. I dag blev det officiellt att Jarno Trulli och Heikki Kovalainen kommer att köra för F1-stallet från Malaysia.


Det blir italienaren Jarno Trulli, 35, och finnen Heikki Kovalainen, 28, som ska leda Lotus F1 Racing till framgångar under debutsäsongen. De två förarna har vunnit varsitt Grand Prix, Trulli i Monaco 2004 och Kovalainen segrade i Ungern 2008.

Trulli kommer närmast från Toyota medan Kovalainen tillhörde McLaren den gångna säsongen. Nu ska man ta nya tag i ett nytt stall.

- Jag kör alltid för att vinna och kommer att göra allt som om jag förberedde bilen för att ställa mig i pole position, men vi måste självklart vara realistiska och fokusera på att utveckla stallet så att vi sen kan fungera som vilket annat toppstall som helst, säger Kovalainen.

- Det kommer inte att bli lätt och vi kommer att få det tufft i början, det råder ingen tvekan om det. Men så länge vi utvecklas under året och får respekt från de andra toppstallen så kan vi vara nöjda med det första året.

Även Malaysias Fairuz Fauzy, 27, kommer att ingå i stallet. Han har erfarenhet som testförare för Spyker 2007.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!