Stockholm

Svensken bakom Europas uppryckning

Europa kryper närmare USA i Ryder cup-golfen - tack vare att Henrik Stenson.


Läs mer

Europa kryper närmare USA i Ryder cup-golfen - tack vare att Henrik Stenson lite förvånande vann sin foursomematch tillsammans med debutanten Oliver Wilson.

Ställningen efter tolv spelade matcher: 5-7.

Stenson och Wilson låg under med fyra hål redan efter sex spelade, och i foursome - där spelarna slår vartannat slag på samma boll - är det extra svårt att ta in ett så stort underläge.

Speciellt mot världstvåan Phil Mickelson och unge stjärnan Anthony Kim som spelade så pass bra tillsammans under fredagen.

Men det lyckades.

Den annars så kylige Stenson gav till och med Wilson en puss efter segern.

– Vilken superhjälte han är. Han har haft många puttar som nästan har gått i, vi sa att den måste gå i snart och så gjorde han det på det här sättet. Fantastiskt, sade Stenson efter ha sett Wilsons långa putt på 17:e green slinka i hål.

Stenson gjorde annars ett av veckans märkligaste slag när en till synes lätt chip bara hoppade fram någon meter istället för upp green.

Men vad gjorde det?

– Det började verkligen inte så bra som vi hade velat. Jag satte oss i lite trubbel på det andra hålet, men sedan spelade vi bra och tack vare några bogeys av amerikanerna kom vi i fatt, sade Stenson.

Robert Karlsson förlorade däremot sin match med Padraig Harrington efter ha legat i underläge ända från det första hålet. Kenny Perry/Jim Furyk ledde ett tag med fyra håls marginal, och hade säkrat minst en halv poäng redan på det 16:e.

Eftersom Europas Ian Poulter och Justin Rose vann sin match så slutade förmiddagspasset med 2,5-1,5 i europeisk favör.

Henrik Stenson och Robert Karlsson får även chansen i kvällens bästbollspel, och dessutom tillsammans i den sista bollen. De möter Phil Mickelson i par med Hunter Mahan.

Bästbollmatcherna (USA:s lag först): Boo Weekley/JB Holmes-Lee Westwood/Sören Hansen (18.45), Ben Curtis/Steve Stricker-Sergio Garcia/Paul Casey (19.00), Kenny Perry/Jim Furyk-Ian Poulter/Greame McDowell (19.15) samt Mickelson/Mahan-Stenson/Karlsson (19.30). (TT)

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.