Onsdag 28 Jul
Stockholm

Sverige krossade Portugal

Portugal är ett lag som Sveriges handbollsdamer normalt ska besegra. Men att det blev med så mycket som 16 mål var otippat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Det blev förvånansvärt stora siffror, säger assisterande förbundskaptenen Per Johansson till TT.

De svenska handbollsdamerna är i Paris för ett genrep inför EM. Tanken är att testa lite spelare - och framför allt att vinna ett par matcher för att stärka självförtroendet. Det kunde knappast ha börjat bättre.

Efter en relativt jämn första halvlek, som Sverige vann med 16-12 kom en urladdning i andra. Sverige gick snabbt ifrån och vann till slut fredagskvällens match med förkrossande 34-18.

– Det var skönt för självförtroendet. Portugal spelar ändå med det lag de ska ha i EM, säger Per Johansson märkbart nöjd.

Allt för stora växlar vill han inte dra på storsegern, trots att EM i Makedonien ligger runt hörnet.

– Det är lite väl stora siffror tycker jag. Men å andra sidan spelade vi riktigt bra. Inte minst var Madeleine Grundström jättestark i målet, vilket gjorde att vi fick mycket kontringar.

Träningsturneringen fortsätter redan på lördagen med match mot Spanien, innan den på söndag avslutas med mötet mot hemmalaget Frankrike.

Och än finns mycket att jobba på för svenskorna.

– Vi måste fortsätta jobba på att vara fokuserade från start till mål. Vi har fortfarande lite problem med lägstanivån, säger Johansson.

– Det är ju inget som ändras av att vi vann mot Portugal.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela