Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barrichello till attack mot Ferrari

Sport | 24/11/2008 16:42

Stallet hotade att bryta hans kontrakt om han inte lät Schumacher vinna 2002.

Rubens Barrichello verkar inte tycka om förre Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher. På Ferarris säsongsavslutningsfest i So Paulo tidigare i år satte han i gång en kör med orden "Schumacher bög".

Nu går Barrichello till attack mot Ferrari. Enligt brasilianaren fick han order om att släppa förbi stallkamraten Schumacher säsongen 2002, för att hjälpa tysken mot världsmästartiteln. Under Österrikes GP den säsongen ledde Barrichello.

– Vid åtta varv från slutet började samtalet med ledningen. De sa åt mig att släppa förbi Michael. När varven gick så blev konversationen allt intensivare. Varför lät jag honom passera först under sista varvet? När jag kom in till starten på det näst sista varvet bestämde jag mig för att inte släppa förbi honom. Då sa de åt mig att om jag inte skulle göra det skulle de riva mitt kontrakt. Jag såg det som en order: det var bättre att ge upp, annars hade de skickat hem mig, säger Rubens Barrichello i en intervju med det brasilianska teveprogrammet Fantastico, refererat i La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av: