Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vinstlott för Patrik Järbyn

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 15/02/2010 11:57

Som vädret ser ut blir det störtlopp för herrarna på måndagskvällen, klockan 19:30 svensk tid. Och när startordningen lottades drog Patrik Järbyn en vinstlott

Väderprognoserna i Vancouver lovar gott och det ser ut att bli klartecken för ett störtlopp för herrarna och träning för damerna.

- Om prognoserna för måndagen är korrekta kommer vi att ha minus fem grader i målområdet och minus sju–åtta på start, säger Internationella skidförbundets tävlingschef på herrsidan, Günter Hujara, enligt TT.

- Om det stämmer kommer vi att ha perfekta tävlingsförhållanden, tillade han.

Det har varit stora problem med vädret, men på söndagen såg det allt bättre ut. De som jobbar med pisterna har fått ligga i ordentligt.

När startordningen lottades drog veteranen Patrik Järbyn, 40, en vinstlott och startar först av alla. Hans Olsson startar som nummer elva och Markus Larsson startar som nummer femtio.

-Jag är givetvis glad över att starta först. Det gjorde jag ju i Sierra Nevada, säger Järbyn till SVT Sport.

Med startnummer ett i Sierra Nevada 1996 blev det silver i super-G för svensken.

Herrarnas störtlopp börjar klockan 19.30 svensk tid. Damernas träning har delats upp i två delar, en på vardera sida om herrarnas störtlopp.