Stockholm

Spöken och burop hjälpte USA

Telefonsamtal mitt i natten, fula ord rätt i ansiktet och jubel vid missar. (TT)


Läs mer

Den amerikanska publiken under Ryder cup verkade nästan ha varit transformerade från ett fotbollsderby på Råsunda.

Strax efter midnatt natten före avslutningen fick Europas toppspelare Lee Westwood ett telefonsamtal till sitt rum där någon ville önska honom lycka till.

Vid halv fem kom nästa samtal...

...men de hade ringt fel hotell och fel Westwood.

– Det var rätt kul, de ringde min pappas rum och det enda de förstörde var hans uppladdning för att gå runt banan med mig, berättar Lee Westwood med ett snett leende.

– Jag fick en hel del glåpord mot mig under rundan, och fick höra några inte så snälla saker om min mamma. Synd att vissa inte förstår skillnaden mellan att heja på ett lag och totalt verbalt misshandla det andra.

Under rundan så hoppade dessutom - bokstavligen - ett spöke fram och ropade "bu" när spelarna skulle slå, och vid missade slag eller bollar i vattnet jublades det som om matchen vore avgjord.

Robert Karlsson, som dock slapp telefonsamtal, försökte använda alla fula ord till sin fördel.

Det är en utmaning när man hör publiken skratta över en missad putt, sådant är vi ju inte vana med, säger han.

TT: Hur fixade du det?

– Jag kom på att man ska tänka att det är något som fotbollsspelarna får uppleva varje vecka. Det är inget unikt för oss, det är inte synd om oss, det här måste vi bara lära oss. Så jag tog det som en utmaning. Fasen, de ska inte få störa mig, de ska inte få rubba mig. Det var den utgångspunkten jag hade.

Det gick bra, Karlsson vann sin match.

Det gick dock sämre för Westwood. Britten förlorade mot Ben Curtis, och fick bara med sig en enda poäng under hela Ryder cup-veckan.

Men han slapp i vart fall fler telefonsamtal.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.