Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskt fiasko mot Vitryssland

Sport | 02/12/2008 20:48

Jätteskräll när handbollsdamerna bara fick oavgjort i EM-premiären.

De svenska handbollsdamerna inledde EM under tisdagskvällen med ett smärre fiasko. Efter att ha haft ledningen med hela sex mål i paus, fick de endast oavgjort med sig mot Vitryssland. Slutresultatet skrevs till 21-21.

I halvtid ledde Sverige med 13-7 mot vitryskorna, och det såg ut att bli en smakstart på EM-turneringen. Men Vitryssland, som är det på pappret sämsta laget i gruppen, hämtade upp underläget efter en riktigt svag andra halvlek av svenskorna.

Under de första nio minuterna av andra halvlek gjorde Sverige endast ett mål, och Vitryssland kom snabbt igen.

Svenskorna brände flera bra chanser, och anfallsspelaet var stundtals bedrövligt menar samstämmiga rapporter.

Inför matchen gav en svensk seger oddset 1,03 hos flera spelbolag, så att det handlar om en stor skräll är det inget snack om.

– Det är inte godkänt. Jag tror till och med att vi var en man mer när de hämtade upp. Alldeles för tafatt och ängsligt i andra halvlek, säger Linnea Torstenson till TV4. Det är flera som underpresterar och vi ska nog vara nöjda med ett poäng så som vi spelade i andra halvlek.

Närmast väntar nu två tuffa matcher mot Österrike och Ryssland. Matcher som Sverige måste vinna för att gå vidare i gruppen.

Skrivet av: