Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stallen räddar framtiden för F1

- 06/12/2008, 08:22 -

Jakten på kostnader ska hindra fler stall att hoppa av.

Fem formel 1-lag och bara 15 tävlingar. Den verklighetsbilden har inte varit så frånvarande sedan Honda tvingades lämna sporten. Hondas agerande satte igång spekulationer om att fler stall skulle hoppa av tävlingarna på grund av höga kostnader. Toyota, Ferrari och Renault deklarerar nu att de inte kommer att lämna sporten.

F1-chefen Max Mosley har påpekat att jakten på sänkta kostnader måste stå i centrum för att inte fler lag ska tvingas lämna sporten. Mosley sammanförde stallen för ett möte där de har enats om ett program för att sänka kostnaderna under 2009 och 2010, samt om ett antal förbättringar av arrangemangen. Lagen som spenderar mest lägger ibland så mycket som 300 miljoner pund årligen, motsvarande 3,7 miljarder kronor på att delta. Renault och Toyota har tagit täten för att få ner sina kostnader, rapporterar BBC News.

– Vi bidrar till Fotas ansträngningar som kommer att uppnå stora besparingar, samtidigt som vi bibehåller sportens själ, sa Toyota i ett uttalande efter mötet.

Norbert Haug, chef för Mercedes stall, meddelade att de har för avsikt att reducera sina kostnader med hälften under de kommande två åren.

– Mercedes Benz bidrag är kostnadseffektivitet och gensvaret från media och allmänheten som genererades av den framgångsrika säsongen och Lewis Hamiltons seger var värd många gånger den investering vi gjorde, sa Haug, enligt BBC News.

Skrivet av: