Alonso hotar att pensionera sig

FIA vill införa standardiserade motorer. Då vill Alonso inte vara med längre.


Renaults dubble Formel 1-världsmästare Fernando Alonso hotar att lägga av om FIA fortsätter med sina planer. Internationella motorsportförbundet vill sänka kostnaderna för de olika Formel 1-stallen och vill därför införa ett system med standardiserade motorer till mästerskapet 2010. Det betyder att alla bilar kör med samma motor. Klubbas beslutet lägger Alonso av.

– Det skulle vara droppen. Då är det dags att börja fundera på pensionering, sa Alonso tidigare i veckan.

Enligt Alonso vore beslutet att ta ett steg bakåt.

– Vi har gått från "en glimt av framtiden" till bilar utan elektroniska hjälpmedel och utan grepp. Det är något som tillhör det förgångna, säger Alonso.

Samtidigt sågar han sin förre stallchef Flavio Briatore som trodde att Renault skulle vara med och tävla om titeln.

– Han sa samma sak för två år sedan och förra året och de bilarna var inte bra. Jag vet inte om det han säger innebär goda nyheter eller inte.

– Flavio bidrar ibland med styrka och engagemang men ibland säger han rena oegentligheter. Men å andra sidan kan du ju inte gå in i ett mästerskap utan målsättningen att du ska vinna, säger Alonso under ett sponsorevent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.