Davydenko missar Australian Open

- 08/01/2009, 07:45 -

Världsfemman skadad - hoppar av ATP-turnering och missar Grand Slam.

Ryssen Nikolay Davydenko hoppar av ATP-turneringen Chennai Open, där han är toppseedad, och missar även årets första Grand Slam-turnering Australian Open senare denna månad, efter en inflammation i sin vänstra häl under onsdagen.

Världsfemman bestämde sig för att hoppa av ATP-turneringen i indiska Chennai under hans match i andra omgången mot tjeckiska wild card-spelaren Lukas Dlouhy under onsdagen.

– Första gången jag kände av smärtan var under Kreml Cup i Moskva i oktober 2008, förklarar ryssen för ATPs officiella hemsida.

– När jag tar några dagars ledighet så känns det genast bättre. Men så fort jag spelat en matc så kommer smärtan tillbaka. Jag har tagit smärtstillande tabletter, men det gör fortfarande väldigt ont. Jag kan inte föreställa mig att spela matcher i Australien med den här skadan, när jag har så här ont efter två spelade set här i Chennai.

– Nu ska jag flyga hem, träffa doktorer och göra en magnetröntgen för att få mer information. Min plan är att att vila och sen försöka spela igen i Rotterdam. Det är en stor besvikelse, men enligt läkarna finns det inget att göra åt det just nu, säger Davydenko till ATP.

Ett klipp med höjdpunkter från "Den ryska maskinen" Davydenko:

Skrivet av: