Thörner utsparkad från Dakarrallyt

Sent i kväll diskades hon och föraren Al Attiyah på grund av att de missat flera kontrollstationer.


Glädjen för kartläsaren Tina Thörner efter torsdagens etappseger i Dakarrallyt grumlades snabbt. Sent på torsdagen diskades nämligen hon och föraren Nasser Al Attiyah på grund av att de missat ett flertal kontrollstationer på torsdagens sträcka.

Duon som vunnit både den första och tredje sträckan missade nio obligatoriska passager på vägen från San Rafael till Mendoza i västra Argentina.

Tävlingsreglerna säger att varje missad obligatorisk passage, upp till den fjärde, leder till tvåtimmars tidstillägg. En femte missad passage betyder uteslutning.

Enligt Värmlands Folkblad säger teamchefen att förklaringen var att bilens motor var för het:

– Problemen startade i går kväll när vi hittade mycket gräs i kylaren och bilen gick väldigt varm. Vi gjorde så mycket vi kunde med bilarna i går kväll, men vi kunde inte fixa allt.

I morse vid starten vid sanddynerna började motortemperaturen stiga direkt och Nasser var tvungen att besluta om han skulle köra runt eller in i sanddynerna. Han beslutade att köra runt och genom det så missade han flera kontrollpunkter.

Thörner och Al Attiyah ledde också tävlingen totalt när de diskades, nya ledare är duon de Villiers/von Zitzewitz. Motorcyklisten Thomas Berglund kom på tionde plats i torsdagens etapp. Berglund var drygt femton minuter efter etappsegraren Cyril Despres, Frankrike.

För de andra svenskarna gick det betydligt sämre. Annie Seel kom på 86:e plats, nästan 1 timme och 23 minuter efter Despres, och Henrik Rahm kom först på 117:e plats av de 119 startande. I totalställningen ligger Berglund på 17:e plats, nästan tre timmar efter ledande spanjoren Marc Coma.

Se Tina Thörner lära ut konsten att vara en kartläsare

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.