Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spanjorer dominerar Dakarrallyt

Sport | 13/01/2009 22:42

Spanjoren Jordi Viladoms var snabbaste motorcykelförare på den tionde etappen på Dakar-rallyt. Carlos Sainz var snabbast i bilklassen.

Spanjoren Jordi Viladoms var snabbaste motorcykelförare på den avkortade tionde etappen av Dakarrallyt. Dimman låg tät runt Copiapo i Chile när starten skulle gå och det tog två och en halvtimme innan man kom i gång med etappen genom Atacama-öknen som skulle varit rallyts längsta men som kortades ner från 670 kilometer till 476.

Bäste motorcyklist i sammandraget är fortfarande Viladoms landsman Marc Coma som har nästan en och en halv timme i marginal till tvåan David Fretigne, Frankrike.

En annan spansk motorcyklist, Cristobal Guerrero, föll så illa när han körde genom öknen, att han hamnade i koma och fördes till sjukhus.

I bilklassen fortsätter Carlos Sainz, Spanien, att dominera. Den tidigare rallyvärldsmästaren var återigen snabbast och körde de nästan 50 milen på 5.32.55. I sammandraget skiljer det 27.31 minuter ner till tvåan Mark Miller, USA, som var trea på tisdagens etapp.

Skrivet av: