Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästaren Djokovic vaknade sent i natt

Sport | 23/01/2009 08:05

Klarade sig vidare till fjärde omgången med blotta förskräckelsen.

Nattens Australian Open blev en riktig klassiker. Regerande mästaren Novak Djokovic, Serbien, ställdes mot Bosnienfödde amerikanen Amer Delic, och Djokovic fick kämpa hårt för att hålla liv i titeldrömmarna. Delic som egentligen kom in som reserv för fotledsskadade tysken Nicolas Kiefer pressade världstrean Djokovic i över tre timmar.

Det var många som undrade hur Delic egentligen orkade hålla sig kvar i matchen. Den 127-rankande Delic hade inför matchen mot Djokovic redan gått två femsetsbataljer mot Taylor Dent och Paul-Henri Mathieu i den gassande hettan i Melbourne.

Djokovic tog hem första set ganska komfortabelt och publiken började förbereda sig för en snabb överkörning. Men i andra kom Delic tillbaka. Bosnienamerikanen med hästserven offrade sig för varenda poäng och blev till slut till och med applåderad av Djokovic. Han lyckades få in 16 serveess under matchen mot Djokovic elva.

Men smakar det så kostar det. Delic drabbades av ett enormt skavsår och tredje set blev återigen en chartersemester för Djokovic. I den fjärde bet Delic ihop och gav allt han hade. Till slut var han ändå numret för litet. Djokovic kunde ta hem matchen via tiebreak och får nu möta antingen Mardy Fish eller Robin Söderlings baneman Marcos Baghdatis.

Delic får nöja sig med bamsekramen han fick av Djokovic efter matchen.

Skrivet av: