Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Murray vann utan att glänsa

- 22/01/2009, 15:05 -

Andy Murray ville inte vara sämre än Nadal. Vann i tre raka trots halvdant spel.

Favoriterna i Australian Opens herrturnering sviker inte. I nattens andra omgång ville inte Andy Murray vara sämre än övriga topplirare. Skotten vann relativt enkelt i tre raka set utan att varken förta sig eller imponera.

På andra sidan nät stod Marcel Granollers och kanske ska Murray vara tacksam för att spanjoren inte var i bättre form för dagen. För Murray glänste sannerligen inte i sitt spel, vilket han själv verkade uppenbart medveten om. Första set var tätt och inte förrän vid ställningen 3-3 lyckades Murray bryta Granollers serve för att sedan vinna första akten med 6-4. I andra fortsatte Murray sitt spel på låg växel, men vad gjorde det då hans motståndare inte verkade speciellt sugen på att gasa överhuvudtaget.

Till sist skrevs världsfyrans seger till 6-4, 6-2, 6-2 och tredje omgångens utmanare blir 31-rankade österrikaren Jürgen Melzer.

9-seedade James Blake avfärdade busenkelt fransmannen Sebastien De Chaunac med 6-2, 6-3, 6-2 och möter i tredje rundan ryssen Igor Andreev som i fem stenhårda sett slog ut letten Ernests Gulbis.

Fjolårsfinalisten Jo-Wilfried Tsonga fick minst sagt visa vad han går för mot tuffingen Ivan Ljubicic. De tre första seten slutade i tiebreak, men i det fjärde var Tsonga för stark för kroaten, och vann med 6-7, 7-6, 7-6, 6-2.

Skrivet av: